کاربر گرامی  خوش آمدید ... ( ورود | ثبت نام     )
آموزشی
  • 37
  • 294 مرتبه
دیتاسنتر چیست ؟

دیتاسنتر چیست ؟

دوشنبه 03 اردیبهشت 1397

 از اوایل دهه ۹۰ میلادی با به وجود آمدن مفهوم وب در اینترنت و پروتكل HTTP كه به سادگی امكان به اشتراك گذاشتن مستندات در اینترنت را برای كاربران فراهم می کرد، روز به روز بر تعداد كاربران اینترنت افزوده شد. همچنین با زیاد شدن كاربران، بالا رفتن حجم مستندات و سادگی انتشار اطلاعات در اینترنت، مفاهیم تجاری نیز وارد عرصه اینترنت شدند. در چبنین شرایطی هر شركت یا سازمانی تصمیم به راه اندازی سایت های اینترنتی و یا بصورت فراتر، پایگاه داده ای تحت وب گرفته که به کمک آن، اغلب خدمات خود به ارباب رجوعانشان را از طریق اینترنت و بدون نیاز به حضور آنها در محل شرکت یا سازمان مورد نظر، ارائه نمایند.از طرفی راه اندازی چنین سرویسی نیازمند تامین تجهیزات گران قیمت، استخدام نفرات متخصص و صرف هزینه بالا می باشد.   راه حل این مشكل، راه اندازی مراكز خاصی تحت عنوانData Center  یا مركز داده می باشد. Data Center  ها با در اختیار داشتن خطوط پر سرعت اینترنت ، سرورهای قوی و متعدد، تجهیزات پیشرفته تامین برق ، تهویه مطبوع و متخصصین مجرب، امكان راه اندازی سرورهای وب را برای عموم مردم ممكن ساخته اند. شركت های تجاری ، سازمان ها و عموم مردم می توانند با اجاره كردن فضای محدودی در این دیتاسنترها، وب سایت های  خود را در معرض دید عموم قرار داده و با صرف حداقل هزینه بهترین سرویس ممکن را بدست آورند. برخی شركت های بزرگ نیز با توجه به نیاز خود، اقدام به اجاره كردن یك سرور در دیتاسنتر می نمایند و آن را از راه دور ( Remote ) با ابزارهای خاص كنترل می کنند. اكنون با توجه به رشد سریع اینترنت، روز به روز به تعداد Data Center ها اضافه می شود به طوری كه در حال حاضر در اكثر كشورهای پیشرفته این مراكز وجود دارند.

 

  بسته به نوع کاربردی که برای آن تعریف شده است، می‌تواند به عنوان یک مرکز پردازشی، مرکز ذخیره داده، مرکز جمع آوری داده و یا تمامی این موارد عمل کند. مراکز داده بسیار عظیم و متنوعی در سرتاسر شبکه جهانی اینترنت در حال سرویس دهی هستند که برخی از این مراکز استفاده تجاری محدود درون سازمانی دارند و برخی دیگر در اینترنت به صورت تجاری و یا عمومی قابل استفاده هستند.

 

 

از جمله Data Center های برتر در دنیا عبارتند از :

مایکروسافت:

Data Centerشیکاگوی مایکروسافت یکی از بزرگترین Data Center های دنیا با ۶۵ هزار متر مربع، میزبان حدود یک میلیون سرور است که در واحدهای ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ تائی دسته بندی شده اند

گوگل:

گوگل هیچگاه رسماً تعداد سرورهای خود را اعلام نکرده؛ ولی می گویند این شرکت صاحب بیش از ۹۰۰ هزار سرور است. حتی عجیب نیست اگر گوگل را با ۱۳ مرکز داده در سراسر دنیا مالک بزرگترینData Center جهان بنامیم .

 

ساختار Data Center

1) سیستم برق پشتیبان :

یکی از مهم ترین مسائل در Data Center سرویس دهی بدون وقفه به مشتریان می باشد. با توجه به امکان قطع برق به دلایل مختلف همچون حوادث غیرمترقبه یا جنگ، نیاز به سیستم برق پشتیبان ضروری است. معمولاً  Data Centerهای بزرگ از UPS های مخصوصی استفاده می کنند که امکان سرویس دهی به بیش از صدها سرور را دارند. علاوه بر سیستم UPS ، ژنراتورهای قوی نیز درData Center وجود دارد تا در صورت قطع بلندمدت برق، سرویس دهی بدون وقفه انجام شود .

2) مشخصات فیزیکی :

با توجه به این نکته که اکثر سرورهای وب از نوع Desktop هستند، ساختمان دیتاسنترها اکثرا با سقف های بلند ساخته می شوند که علاوه بر تهویه هوا، امکان قرار دادن سرورهای بیشتر را می دهند. همچنین در تمامی Data Centerها، مسیرهایی برای گذراندن کابل های شبکه  کابل های برق وجود دارد. علاوه بر این موارد، وجود سیستم تهویه قوی برای پایین نگه داشتن دمای سرورها ضروری می باشد. البته مشخصاتی همچون وجود سقف کاذب، کف کاذب و همچنین سیستم اطفاء حریق در برخی موارد توصیه شده است.

3) دستگاههای ذخیره سازی اطلاعات (Storage) :

ذخیره سازی متصل به شبکه (Nas) دستگاهی است که به صورت اشتراکی در شبکه مورد استفاده قرار می گیرد.

4) وجود سیستم های پشتیبان گیری :

با توجه به سیاست های Data Center و نیاز پروژه ، پشتیبان گیری از اطلاعات امری کاملا ضروری می باشد.

 

دسته بندی Data center

مراکز داده را با توجه به اندازه و کارکرد به دسته‌های زیر تقسیم می کنیم:

 

           1- شبکه‌های سازمانی، تجاری و یا دانشگاهی  (Campus)
           2- شبکه‌های خصوصی ( ( WAN
           3- فراهم کننده‌های سرویس (SP) 
           4- مراکز داده اینترنتی  (IDC)
           5- مراکز داده فراسازمانی  (Extranet)
           6- مراکز داده محلی  ( Intranet)

 

واحد IT یکی از قسمت های بسیار مهم از هر سازمان و شرکت در سراسر جهان می باشد. توجه این واحدو ارتقاء آن یکی از نکات اصلی جهت تداوم کسب و کار می باشد. شرکت ها برای اجرای عملیات خود به  سیستم های اطلاعاتی متکی هستند . اگر یک سیستم در دسترس نباشد، ممکن است عملیات شرکت دچار اختلال و یا بطور کامل متوقف شود. ارائه یک زیرساخت قابل اعتماد به منظور به حداقل رساندن احتمال اختلال برای انجام عملیات IT  لازم است. از موارد مهم دیگر، امنیت اطلاعات می باشد. به همین دلیل Data  Center ها به عنوان یک محیط امن که احتمال نقض امنیت را به حداقل میرساند، مورد توجه قرار می گیرند.

 

 

- دامین چیست؟

 

دامنه يا دامين، آدرس وب سایت شما می باشد که از دو قسمت نام و پسوند تشکیل شده است. پسوندهای بین الملی رایج براي ثبت دامنه، عبارتند از : org, net, com که هر یک به ترتیب معرف سایتهای تجاری (Commercial) ، شبکه (Network) و سازمانی یا غیر انتفاعی (Organization) می باشند.

همچنين يك پسوند ديگر كه بسيار مورد استفاده است پسوند ملي هر كشور است.مثلا سايت هائي كه متعلق به كشور ايران هستند با پسوند ir و سايتهاي متعلق به كشور روسيه با پسوند ru و ... ثبت خواهند شد.

پاسارگاد سرویسز مفتخر است که به عنوان نماینده رسمی ثبت کنندگان (Registrar) معروفی چون Reseller Club, OnlineNic و Resello در ایران، اقدام به ثبت بیش از 80پسوند دامین همراه کنترل پنل و آنی برای شما نماید.

 

تاریخچه ی دیتاسنترOVH

 

از سال 1999 در دورانی که بسیاری از مردم اینترنت را به عنوان یک عامل بالقوه نمیدیدند ،OVHبه آنچه که از اینترنت در امروز  و فردا میبینیم شکل داد.نوآوری  های دیتاسنتر   OVHدر مرکز داده ها و شبکه اینترنت می باشد و دیتاسنتر  ovh  اعلام کرده هرگز نوآوری در خدمات را متوقف نمی کند و ایجاد انقلاب در دنیای اینترنت یکی از اهدافی است که مدیران این دیتاسنتر دنبال میکنند.

 

در این مقاله به روند پیشرفت دیتاسنتر OVH  بین سالهای 2012 تا کنون می پردازیم:

 

 

 

 

 

2012

در اواسط سال 2012  OVHشرکت های تابعه ی خود را در بیش از 15کشور دنیا و  با بیش از 600 کارمند افتتاح کرد.در 2012 دیتاسنتر OVH ،میزبانی بیش از 150000سرور در سراسر دنیا شد.در همین سال ،  OVH با یک پروژه ی بسیار بزرگ ،برای ساخت بزرگترین دیتاسنتر جهان ،به  آمریکا آمد.

این دیتاسنتر BHS  (Beauharnois)نامیده شد که توانایی نگهداری 360000سرور را دارد. OVHیک دیتاسنتر پیشرفته به نام  SBG1 در آلاسکا برای دسترسی سریع تر و تایم پینگ پایین  مشتریهای شرق اروپا ساخت. و سرویس های مبتنی بر کلود را روی این دیتاسنتر ارائه کرد.

در این سال دفتر اصلی مدیران دیتاسنتر OVH و توسعه دهندگان در Roubaix valles بود و از این دفتر مدیریت مرکزی دیتاسنتر را انجام می دادند.

 

 

2013-بزرگترین دیتاسنتر اروپا

 

 

OVH در این سال پیشرفت زیادی داشت  و  کارمندان این دیتاسنتر از مرز 700 نفر  هم گذشت ،قابل به ذکر هست برای حمایت  و گسترش برنامه های دیتاسنتر و ارائه سرویس های هاست ، تا  سال 2015 بیش از 300 کارمند دیگر هم به تیم خود اضافه کرد.در همان سال با عبور از آستانه ی میزبانی  150000 سرور بعنوان یک دیتاسنتر برجسته شناخته شد..در همان سال OVH   دیتاسنتر GRA را راه اندازی کرد و رکوردی جدید ثبت کرد. GRA  بزرگترین دیتاسنتر اروپا با رکورد گنجایش 300000تا 500000سرور بود.

در ماه اوت  این سال OVH   برای با حملات  DDOS،دیتاسنترهای خود را به  Anti DDOS های سخت افزاری مجهز کرد. در پایان این سال دولت فرانسه گواهی ISO /IEC 27001:2005 برای OVH صادر کرد.

 

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.
0
ثبت سفارش
تعداد
عنوان